Bólé

  • 2017.12.31.
  • 1

...most szigorúan alkoholmentes változatbanA bólé tipikusan szilveszteri ital, akár az alkoholos, akár amentes változatáról beszélünk. Igen látványos itókátvarázsolhatunk belőle, így mind a gyerekek, mind a felnőttekkörében biztos a siker, ha ez a terített asztalra kerül.Nem utolsó sorban, nagyjából 10 perc alatt
össze lehet állítani,utána már csak hűvösre kell tenni, fogyasztásig...és bezsebelni az elismeréseket. :)
Hozzávalók:
-1 üveg alkoholmentes pezsgő, vagy kölyök pezsgő (szamócás :)-1 liter (jó minőségű) narancslé-1 dl meggylé (ha piros bólét szeretnénk)-3-4 db banán -25 dkg málna-1 db citrom (kezeletlen héjú)-1 egész, nagy méretű ananász-2 üveg őszibarack befőtt A bólét szinte bármilyen gyümölcsből el lehetkészíteni, amit csak szeretünk, almát viszontazért nem nagyon szoktam bele tenni, mertaz mindig a tetején úszkál és elég hamar meg isbarnul.Ha lehetőségünk van rá, kezeletlen héjú citrusféléket vegyünk,ha ilyenhez nem jutunk hozzá, alaposan súroljuk meg őket,mielőtt felhasználjuk!Tehát, a burkolatától megfosztott banánt, a citromot ésa barack befőttet szeletelem, az ananászt -alapos hámozás után-kis kockákra vágom, a málnával nincs munka, azután kancsóba-,vagy bólés tálba rakom (attól függően, hogy hány személynek készül),felöntöm a jól behűtött gyümölcslével és a kölyökpezsgővel, vagy alkoholmentes pezsgővel.Külön édesítésre -szerintem- nincs szükség. Tálalásig/fogyasztásig hideg helyen tartom.A málna minél tovább áll a lében, annál szebb színt fog annakkölcsönözni...ja és a domináns ízéről se feledkezzünk meg. :)Nagyon itatja/eteti magát! :)))Ui.: ha a gyümölcsök mindegyikét konzervvel váltjuk ki, öntsük hozzá a levüket is és akkor a plusz gyümölcslére nem lesz szükség.