Málnás pohárkrém

  • 2015.02.14.
  • 3

Gyorsan összedobható, ha valami egyszerű, egészséges finomságra vágyunk. Tehetünk bele zabkekszet, vagy babapiskótát is, nem fogja elrontani. :)Én most xilittel és steviával ízesítettem, de persze cukorral is elkészíthetőNem írtam pontos mennyiséget, mert valaki édesebben, valaki kevésbé édesen szereti, úgyhogy kutyulgatás közben kóstolgassuk, hogy a saját ízlésünknek megfelelő legyen az édessége.Hozzávalók 4-6 pohárhoz:3 dl 20%-os tejföl
(vagy görög joghurt)2 dl tejszín1 citrom reszelt héja1 evőkanál citromlé300 g málna (fagyasztott)porcukor (xilit, stevia) ízlés szerint1 teáskanál zselatin20 g étcsokoládé (nálam 99%-os)A tejföllel elkevertem a xilitet, a citromlét, és a citrom héját. A tejszínt kemény habbá vertem, és beleforgattam a tejfölbe. Megkóstolva igényelt még egy kis cukrot, úgyhogy löttyintettem hozzá egy kis folyékony steviát. Az elkészült habot betettem a hűtőbe.A fagyasztott málna felét egy kis lábosban elkezdtem melegíteni kb. 2 evőkanál xilittel. Amikor felmelegedett, és összeesett, hozzákevertem a zselatint, és folyamatosan kevergettem, amíg a zselatin teljesen felolvadt. Ekkor lehúztam a tűzről, és elkevertem benne a többi málnát. Amikor a fagyos málna is felengedett, eloszlattam a poharak alján, és egy fél órára a hűtőbe tettem. Fél óra elteltével elosztottam a habot a málna tetején, és apróra vágott csokoládéval szórtam meg.