Zöldséges bulgur medvehagymával

  • 2013.04.11.
  • 2

A bulgur nálunk nagy kedvenc, így sok-sok zöldséggel különösen finom.
Villámgyorsan elkészíthető, ami az elfoglalt háziasszonyoknál abszolút nem hátrány.
Ma rántott csirkemellet ettünk mellé, de magában is megállja a helyét. Ha tálalásnál
kevés citromlét facsarunk rá, még finomabb lesz, de akár reszelt sajttal is megszórhatjuk.Hozzávalók: (3-4 személyre)20 dkg bulgur4 dl húsleves 1 nagy répa lereszelve1 kápia paprika felszeletelve1 nagy fej hagyma félkarikára vágvafél doboz konzervkukoricaegy csokor medvehagyma aprítva1 evőkanál kacsazsírsó, borsA bulgurt feltesszük a levessel főzni. Ha felforrt, takarékra vesszük a lángot, és kb. 10 percig főzzük, amíg a bulgur az összes levest magába szívja.A répát a hagymával és a paprikával a kacsazsírban roppanósra pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzákeverjük a kukoricát is.
A zöldségekhez forgatjuk a bulgurt és a medvehagymát. Fél percig még hagyjuk a tűzön, amíg a medvehagyma is picit átmelegszik, és egy csöppet összeesik.