Pohártorta

  • 2013.04.19.
  • 5

Férj hazaállított néhány csomag pudingporral, hogy csináljam meg neki, mert pudingot kíván. Már gyerekként sem rajongtam a főzős pudingokért, ha már puding, akkor nálam csak a hidegen kikeverhető
krémek jöhettek számításba, mint pl. az Aranka krémpudingok.
De ha férj ezt akarja, hát ezt kapja. Hogy
finomabbá tegyem, sütöttem hozzá egy kis csokoládés piskótát, és házi készítésű, darabos rumos meggydzsemmel, és házi csokiöntettel
turbóztam fel. Öröm volt férj arcát nézni az arcát evés közben...:)Hozzávalók a piskótához:10 dkg cukor1 tojás5 dkg olvasztott vaj10 dkg tejföl2 dkg kakaó10 dkg liszt0,5 dl tej1 kk szódabikarbóna1 kk sütőpor5 dkg étcsokoládé1 csomag vaníliás pudingpor0,5
liter tej1 tk vaníliaesszencia3 evőkanál cukor1 csomag csokoládés pudingpor0,5 liter tej1 ek kakaó3 evőkanál cukorkis üveg (jó esetben házi, darabos) meggydzsemm2 dl tejszínkevés (házi) csokiöntet a tetejéreA piskótához a tojást habosra kevertem a cukorral, hozzáadtam az olvasztott vajat, a
tejfölt, a száraz összetevőket, végül a tejet is belekevertem.
Egy nagy tepsit kibéleltem sütőpapírral, és elsimítottam benne a tésztát. Megszórtam az apróra vágott csokidarabokkal, és 180 fokra előmelegített sütőben néhány perc alatt készre sütöttem.A
piskótákból kis karikákat vágtam ki, és kibéleltem vele a poharak alját. A vaníliapudingot megfőztem a szokásos módon egy kis vanilia esszencia hozzáadásával, és elosztottam a poharakban. Újabb piskóta karika került rá, erre a jó kis rumos meggydzsemm, majd ezt is piskótakarikával fedtem be. A csokipudinghoz adtam egy plusz evőkanál kakaót, hogy jobb íze legyen, mielőtt kikevertem a tejjel. Miután a csokis réteg is kihűlt, keményre vert tejszínhab került a tetejére, és meglocsoltam házi csokiöntettel. Ha lett volna itthon egy kis mogyoró, azzal is megszórtam volna.