Majorannás tejes- májas

  • 2013.05.03.
  • 4

Ismét csak Hankkától hoztam receptet, aki viszont Annától kóstolt. :) Picit skót voltam mikor fűszereztem, legközelebb bátrabb leszek. Ajánlom kipróbálásra, nagyon- nagyon finom, és hamar kész!
Hozzávalók:50 dkg. csirkemáj2 dl. tejsó, őrölt bors, majoranna, kakukkfű5 gerezd fokhagyma25 dkg. vaj (nálam margarin).Elkészítés:A májat megtisztítjuk, 3-4 darabra vágjuk, lábasba tesszük.Ráöntjük a tejet, hozzáadunk 3 gerezd zúzott fokhagymát, majd a májat a fokhagymás tejben puhára főzzük.Amikor megfőtt, ízesítjük sóval, őrölt borssal, majorannával, kakukkfűvel, és a maradék 2 gerezd zúzott fokhagymát is hozzáadjuk.Botmixerrel pürésítjük, majd a vajat kis darabokban hozzáadva elkeverjük benne.Végül tálkákba szedjük.Teljes kihűlés után hűtőbe tesszük dermedni.Jó étvágyat! :)