Vaníliásperecek

  • 2013.04.15.
  • 5

Ismét egy Váncza receptet hoztam. Másfél tepsinyi perecet készítettem, azután átváltottam virág formájú kiszúróra. Azzal sokkal haladósabb volt. :) A recept szokás szerint remek, és nagyon- nagyon finom a süti.Hozzávalók:25 dkg. liszt10 dkg. xilit (cukor)1/2 cs. sütőpor15 dkg. margarin1 tojás8 dkg. héjazott őrölt mandula1/2 cs. vaníliás cukor+ a forgatáshoz vaníliás porcukor. Elkészítés:
A lisztet a cukorral, a sütőporral, a margarinnal, a tojással, az őrölt mandulával és a vaníliás cukorral összegyúrjuk.Vékony rudacskákat sodrunk a tésztából és kis pereceket formálunk belőlük. (Vagy ahogy én tettem: a tésztát vékonyra kinyújtottam, és perec kiszúrót használtam).Sütőpapíros tepsibe tesszük, majd előmelegített 190 C fokos sütőbe világosra sütjük, kb. 10-12 perc alatt.A megsült pereceket vaníliás porcukorba forgatjuk.