Burgonyapüré másképp

  • 2016.02.18.
  • 9

A múltkor láttam az egyik gasztro műsorban, hogy a krumplipüré készítésénél héjastól egyben főzte meg a szakács a krumplikat, majd a héjával együtt törte össze és keverte össze a sült velővel, meg a fűszerekkel.Nekem ez a kaja ütős lett volna, de a fejembe azóta is motoszkált a gondolat, hogy újítani kellene a krumplipüré elkészítésében nekem is.:)Így történt, hogy héjában megsütöttem a burgonyákat, de én a héját utána lehúztam, így törtem össze. Velő helyett krémes cheddar sajttal fűszereztem és pici zúzott fokhagymát is tettem még hozzá a klasszikus vaj, tejszín, só és borson kívül. Nagyon jó ízű, kicsit sötétebb színű pürét kaptam így. A sötétebb szín természetesen a sült burgonya miatt van. Rizslisztes panírban sütött csibemellel és friss salátával tálaltam.