Epres piskótarolád

  • 2018.04.07.
  • 5

Mi lenne velünk eper nélkül? Megmondom. Pont az, ami most is van:) Álmodozás, epres képek nézegetése, napok számolgatása végtelenített formában. Nincs nekem bajom a téllel sem, sőt, kimondottan szeretem, banán, csoki, alma, narancs-csoki kombináció is jöhet felőlem bármikor, de ilyenkor, február-március környékén már nehéz nem az eperre gondolni. Úgy kell már az a kis savanykás íz, hogy csak na. Merengés közben került elő ez a tavalyi recept is, és meg is mutatom nektek, hogy aztán ti is csatlakozzatok az eper után ácsingozók nem létező nemzetközi csoportjához, melyben elnökségi tag vagyok.Hozzávalók 10-12 szelethez:A piskótához:5 db tojás10 dkg liszt10 dkg cukorA töltelékhez:25 dkg mascarpone2 dl habtejszín1 csomag vaníliás cukor25-30 dkg friss eper12-15 dkg porcukorfél citrom leveA tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, fokozatosan hozzáadva a cukor felét. A tojássárgákat kikeverjük a maradék cukorral, majd óvatosan összeforgatjuk a fehérjehabbal. Beleszitáljuk a lisztet, és óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk.Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 170 fokon kb. 20 percig sütjük.Ha kész, még melegen kiemeljük a sütőpapírral együtt a tepsiből, és egy nedves konyharuhára fordítjuk, sütőpapírral felfelé.Óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt, és hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük a konyharuhával. Így hagyjuk teljesen kihűlni.A töltelékhez a mascarponét kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a citrom reszelt héját.Az epret megmossuk és felkockázzuk, és kb. 10 dkg-ot botmixerrel krémesre turmixolunk. Ezt hozzáadjuk a krémhez, és elkeverjük.A habtejszínt felverjük, majd óvatosan összeforgatjuk a mascarponés krémmel, majd a végén az eperkockákat is hozzáadjuk.A kihűlt piskótát kiterítjük, megkenjük a töltelékkel és feltekerjük. 2-3 órára hűtőbe tesszük.Hasonló receptekDuplán epres brownie tortaEpres emeletes sütiEpres túrós alagútEpres kekszSzülinapi torta – Epres piskótatorta