Gyors pulykás egytálétel

  • 2018.03.28.
  • 2

Az az igazság, hogy én ennék szívesen hétköznap is jó kis töltött és rántott húsokat, de töredelmesen bevallom, hogy egy húzósabb munkanapon nem nagyon van időm / energiám ilyen pepecselősebb főzőcskézésre. Ilyenkor inkább csak a szuper gyors ételekre van idő, mint amilyen ez is itt például. Villámgyorsan össze lehet állítani, még arra is van idő, hogy pár tortilla lapot, vagy pitát megpirítsunk, és akkor már tényleg tökéletes lesz a vacsora. Vagy ebéd. Amire épp szükség van:)Hozzávalók:1 fej vöröshagyma50 dkg pulykamell filé1 konzerv vörösbab (kb. nettó 250 gramm)1 konzerv kukorica (kb. nettó 180 gramm)kevés étolajsó, bors140 g paradicsompürépetrezselyem a tálaláshozA vöröshagymát felaprítjuk, a pulykamellet csíkokra vágjuk. Kevés olajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a húst, és közepes lángon fehéredésig sütjük. Sózzuk-borsozzuk, és hozzáadjuk a lecsepegtetett babot és kukoricát. Ráöntjük a paradicsompürét, és közepesnél picit nagyobb lángon pár percig rotyogtatjuk. Ha kész, friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk. Kínálhatunk mellé tortilla lapot vagy pitát is.A recept a Szeretem a pulykát projekt keretében készült.Hasonló receptekCsirkés-borsós egytálételGyors ebéd Jamie-től: sült (ál) chilis babGyors Jamie-desszertGyors és puha kakaós csiga (kelesztés nélkül)Gyors csokis-mogyorós süti – recept videóval!