Eperes-citromos-vaníliás lekvár

  • 2013.05.02.
  • 6


Már másodszor estem neki a lekvárkészítésnek, mert láttam, hogy hamar a fenekére verünk az ízes főzetnek.Tudom, hogy meg kellene várni a magyar aromás epret, de én azt hiszem ezt is szeretem. Görögöt vettem és 600 Ft volt/kg.Azért hálás az eper,
mert csak meg kell mosni és lecsumázni, aztán lehet is rotyogtatni.Én mondom, gyorsan megvan!A recept nem nagy titok, az eltevő tasakra van ráírva (quittin 3:1, vagy 4:1 - ez a cukor és a gyümölcs arányát mutatja, nem háromazegyben)Hozzávalók:1,5 kg tisztított eper20 dkg cukor1 citrom reszelt héja, leve2 rúd vaníliaVaníliát jó áron itt tudsz vásárolniAz eltevő Quittint, elkeverem a gyümölccsel, felfőzöm, hozzákeverem a cukrot, és 5 percig rotyogtatom, majd kiosztom a tiszta üvegekbe. Fontos, hogy az üveget ne fedőstől tárold, ha üresek, mert a korábbi tartalma még nosztalgiából aromázhat az új tartalmával. Engedjük el!Ismételd meg párszor, mert úgyis elfogy!

Címkék

Desszert