FÜGEFALEVÉL SZÖRP

  • 2020.09.22.
  • 0


Végigsöpört már különböző oldalakon ez
a recept, én sem hagyhattam ki. Fügebokor van
a kertben, így semmi
akadálya nem volt ennek
a mutatványnak.Gyorsan és roppant egyszerűen elkészül, sok meló nincs vele,még
az elfoglaltaknak is belefér
az időbe.Kipróbálom majd tartósítva is, hiszen télen nincs fügefalevél, de ez most csak
a hűtős változat. Egy lezárt üvegben, vagy kancsóban 7-10 napot simán elálldogál.Hogy milyen
az íze? Hát kissé kókuszos, kicsit
a fügére

hajaz, szerintem nagyon szerethető ízvilág.







Hozzávalók10 db fügefalevél1 liter víz50 dkg cukor2 e.k. citromsavElkészítésFőzd össze a cukrot, vizet és citromsavat.Mosd meg a leveleket, majd tépked össze, tedd a turmixba.Kicsit hűtsd le a főzetet, majd adj annyi levet a levelekhez, hogy turmixolható legyen.Turmixold le a leveleket, majd öntsd a többi sziruphoz. Hagyd ázni fél órát, szűrd le, hűtsd be és ásványvízzel hígítva már ihatod is.
Csak, mert szeretem...kreatív gasztroblog
A Facebookon és Instagrammon is