BÖGRÉS RIBIZLIS-MÁLNÁS SÜTEMÉNY

  • 2019.07.03.
  • 7

Tobzódunk

a finom gyümölcsökben, így folyamatosan készülnek
az ilyen egyszerű, de nagyszerű sütemények.Hozzávalók1 bögre liszt1 bögre cukor2/3 bögre tej1/3 bögre étolaj1 db. tojás1 cs. sütőpor1 csipet só1 t.k. vaníliakivonat1 citrom reszelt héja1 bögre ribizli és málna vegyesenporcukor a tetejéreElkészítésEgy 25 x 25 centis formát bélelj ki sütőpapírral.170 fok, légkeverésre állítsd be a sütőt.Lisztet, cukrot és a sütőport keverd el egy edényben, reszeld rá a citromhéjat, add hozzá a tojást, majd mérd ki rá a tejes - olajos keveréket. Ízesítsd
egy csipet sóval és kevés vaníliával. Egy fakanállal keverd össze, végül mehet bele a gyümölcs.Borítsd a keveréket a kibélelt tepsibe, majd told az előmelegített sütőbe. 30-35 perc alatt elkészül. Tűpróba ajánlott.Csak, mert szeretem...kreatív gasztroblog
A Facebookon és Instagrammon is