TONHALAS SPAGETTI

  • 2019.03.19.
  • 2

tonhalas spagettiGyakorta készül nálam, mert gyorsan elkészül, finom és általában akkor is van hozzá minden, ha semmi sincs itthon.Tökéletesen megfelel hozzá az aprított tonhal is, nem kell megvenni méregdrágán a törzset. Szoktam variálni is, néha füstölt makréla kerül bele a tonhal helyett és nagyon jót tesz neki
a bébispenót is, de azt csak tálaláskor szabad hozzákeverni.tonhalas spagettiHozzávalók50 dkg durum spagetti1 hámozott paradicsomkonzerv3 dl passata1 tonhalkonzerv1 fej vöröshagyma2 gerezd fokhagyma2 db. babérlevél1 k.k. bazsalikom1 k.k. rozmaring1 k.k. kakukkfű1 k.k. oregánó1 k.k. chili1 t.k. só1,5 t.k. cukor v. édesítő2 e.k. olívaElkészítésForralj sós vizet és főzd ki benne a spagettit.A hagymát vágd nagyon apró kockákra.Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívát, majd dinszteld benne üvegesre a hagymát, add hozzá a cukrot, dobd bele a babérleveleket és a fűszereket, kevergetve hagyd aromatizálódni 1 percig. Öntsd rá a hámozott paradicsomot és a passzírozott paradicsomot, reszeld bele a fokhagymát, sózd meg és forrald sűrűre.A megfőtt tésztát szedd át a szószra, borítsd rá a tonhalat, óvatosan keverd össze, ha szükséges kanalazzál a főzőléből hozzá.Azonnal tálald így magában, vagy sajttal, esetleg friss bébispenóttal.tonhalas spagettiCsak, mert szeretem...kreatív gasztroblog
A Facebookon és Instagrammon is