CSOKIS BROWNIE CITROMKRÉMMEL

  • 2019.03.09.
  • 2

citromkrémes brownieNem olyan régen elkészítettem a narancsos változatát, most a citromos került sorra.
Lányom szerint a narancsos a befutó, szerintem ez, a nagynéném szerint egyformán finom mind a kettő. Hát, ki kell próbálni őket.Egyszerűen, gyorsan összedobhatóak.Akik ismernek tudják, hogy nem szeretem a túlzottan, töményen édes sütiket. Nekem önmagában a brownie is az, ezért ötvöztem ezzel a savanykás citromkrémmel, enyhítendő a csokoládé töménységét. Szerintem szenzációs így együtt, remekül megférnek egymással a csoki és a citrom.A citromkrémnek azért sötétebb a színe, mert a kókuszvirág cukrom sötét barna, de sima cukorral, vagy világos barna nádcukorral elkészítve szebb színe lesz.A sütiben teljes kiőrlésű lisztet használtam, de sima liszttel is remekül működik, abból mehet bele 18 dkg.Hozzávalókbrownie4 db. tojás15 dkg étcsokoládé15 dkg kókuszvirág cukor16 dkg teljes kiőrlésű liszt15 dkg vaj1 k.k. sütőpor1 t.k. vaníliakivonat1 csipet sócitromkrém2 db. tojás6 cl. frissen facsart citromlé2 e.k. tejföl1 púpos
e.k. keményítő1 e.k. liszt1 citrom reszelt héja2 e.k. kókuszvirág cukorcsokoládés brownie citromkrémmelElkészítésbrownieA 4 egész tojást keverd habosra a cukorral.A lisztet keverd el a sütőporral és a sóval.A csokoládét és a vajat olvaszd össze.Végül, az egészet keverd egyneművé. Nem kell gép hozzá, csak egy fakanál, nem szabad túlkeverni.Egy 20 x 20-s formát bélelj ki sütőpapírral és terítsd el benne a masszát. Hagyd állni a pulton, amíg elkészül a krém.citromkrémA két tojást keverd ki a cukorral.Reszeld le a citrom héját, majd add a tojáshoz.Facsard ki a citrom levét, 6 cl-t adj a keverékhez. (mehet bele több is, akkor savanykásabb lesz)Majd mehet hozzá a tejföl, keményítő és liszt is.Keverd simára és öntsd a süti tetejére.A sütőt melegítsd elő 175 fokra, majd süssed készre a süteményt.20 perc elég neki. Az ujjaddal óvatosan tapintsd meg a tetejét, ha selymes, hártyaszerű állapotot érzékelsz, akkor elkészült.Rácson hagyd kihűlni.A kihűlt sütiről könnyen eltávolítható a sütőpapír és szépen szeletelhető.citromkrémes brownieCsak, mert szeretem...kreatív gasztroblog
A Facebookon és Instagrammon is