HARCSA STEAK BATÁTAPÜRÉVEL ÉS RÉPASALÁTÁVAL

  • 2019.01.20.
  • 6

harcsa steak batátapürével és répasalátávalEgyszerű, gyorsan elkészül, egészséges, kímélő, színes, kívánatos, finom......hirtelen ezek jutottak eszembe erről az ételről.A répasali gyakran készül nálam, csak most csatlakozott hozzá pár kiegészítő.A batáta elég megosztó tud lenni, valaki vagy szereti, vagy nem. Én is küzdöttem vele rendesen, hogy ellensúlyozzam az édes ízét. Végül finom lett és jól passzoltak az ízek, de bevallom, nem a kedvencem, viszont egészséges és jóval kevesebb benne a kalória, mint a burgonyában. így időnként kerül az asztalra belőle. A sötét lila édesburgonya sokkal kellemesebb ízű, mert nem annyira édes, mint ez a sárga, de azt nem lehet minden sarkon megvásárolni.Hozzávalókharcsa8 db. nagy szelet harcsa1 citrom
2 gerezd fokhagyma1 t.k. tört Cayenne borssóolaj és vaj a sütéshezpüré1 kg batátavíz3 gerezd fokhagyma1 k.k. chili1 k.k. kömény2-3 e.k. vajborssórépasalátaItt olvashatóElkészítésharcsaA harcsafiléket készítsd elő. A két végét levágtam-abból készült paprikás, a középső részt pedig elfeleztem, így lett 2 nagy szelet egy filéből.
Sózd, borsozd, reszeld rá a fokhagymát, majd dörzsöld bele,
végül facsard rá a citromlevet.Egy tapadásmentes, tűzforró serpenyőbe tégy 1 e.k. étolajat és 1 e.k. vajat és a halszeleteket hirtelen pirítsd meg mind a két oldalukon. Nem kell sokáig sütni, hamar elkészül, ahogy kezd kifehéredni a széle, már lehet is megfordítani.batátaA batátákat tisztítsd meg, majd vágd kis darabokra és tedd annyi vízbe, ami ellepi. Jól sózd meg, adj hozzá chili-t és 2 gerezd fokhagymát egészben.Főzd puhára, majd szűrd le. Borítsd egy tálba, pépesítsd, ízesítsd
1 gerezd reszelt fokhagymával, chili-vel, kis köménnyel, ha kell még sóval és keverd simára a vajjal.A répasaláta leírása itt olvasható.Tálaláskor kínálj mellé még citromot.harcsa steakharcsa steak batátapürével és répasalátávalCsak, mert szeretem...kreatív gasztroblog
A Facebookon és Instagrammon is