SZILVESZTERI MALAC POGÁCSA 2 (PIKÁNSAN)

  • 2018.12.29.
  • 7

malac pogácsaVan már egy malacpogácsa a blogon, de elég rettenetes képekkel, ennek ellenére nagyon sokszor letöltöttétek már. Ez az egyik legnézettebb bejegyzés.Most megint itt a szilveszter a nyakunkon, így eljött a malacpogácsa sütés ideje.Újra elkészítettem és egy kicsit felturbóztam az ízeket. Került a tésztába bors, füstölt paprika és tört Cayenne bors is. Szerintem nagyon finom lett így is, érdemes kísérletezni az ízesítésével.A formázása lépésről-lépésre megtalálható a régi bejegyzésemben.Próbáljátok ki, mindig sikere van a malacpogácsáknak. Gyerekekkel is buli elkészíteni, sőt kis papírcsíkokon kedves üzeneteket is el lehet bennük rejteni.túrós malacpogácsaHozzávalók25 dkg tehéntúró25 dkg liszt25 dkg margarin1/2 tasak sütőpor1 e.k. só1 k.k. bors1 k.k. füstölt paprika1 k.k. Cayenne bors (durvára vágott)1 tojás a lekenéshez56 szem
egész borsElkészítésA túrót törd össze, amennyire csak tudod.Add hozzá a lisztet, sütőport, a hideg, felkockázott margarint és a fűszereket.Alaposan morzsold szét benne a margarint és gyúrd addig, amíg összeáll a tészta.Nem kell sokáig gyúrni.Az összeállt tésztát tegyed fóliába és rakd a hűtőbe 1-2 órára, de az sem baj, ha egy éjszakára ott felejted.A jól lehűlt tésztát tedd lisztezett felületre és nyújtsd ki 6-7 mm vastagra.Szaggass köröket belőle (5-6 cm) és ugyanannyi kis kört (1 cm. ) .Minden nagyobb kört óvatosan nyújts át a sodrófával, hogy kissé oválisak legyenek.A tetejénél 1/3 részt vágj be hosszában.Kend le a felvert tojással, hajts ki a füleket, a kis köröket ragaszd fel orrnak, egy ecset végével szúrj orrlyukakat rá, majd két szem borsot tégy a szemek helyére.Az egészet kend le megint a tojással és helyezd sütőpapírral takart tepsire.190 fokon, légkeveréssel süssed készre 10-15 perc (sütő válogatja).k.b. 28 db. pogácsa lesz ebből a mennyiségből.Formázás, lepésről-lépésre Itt.túrós, pikáns malac pogácsaszilveszteri malac pogácsaCsak, mert szeretem...kreatív gasztroblog
A Facebookon és Instagrammon is