CSEVAP RIZSES LECSÓVAL

  • 2018.07.14.
  • 3

rizses lecsóNagyon egyszerű ételt hozok most, de annál finomabb. Nyáron simán elélek a lecsón, de nem árt néha
egy kis változatosság.Grilleztünk és bekevertem nagy adag csevapot, de végül maradt belőle. Gondoltam egyet, zsemlemorzsában megforgattam, hogy kapjon egy ropogós réteget - így már nem igazán csevap, de nem tudtam jobb nevet kitalálni neki, eredetileg faszénen sütik és 3 féle húsból készül és nem forgatják morzsába - aztán rizses lecsóval tálaltam.Hozzávalók30 dkg sertés darált30 dkg marha darált(mehet bele bárány is, nálam most kimaradt)1 nagy fej v. hagyma2 gerezd fokhagyma1 t.k. bors1,5 t.k só1 k.k. kakukkfű1 k.k. szódabikarbónazsemlemorzsa a forgatáshoz, de ez elhagyható1 kg paprika4 szem paradicsom1 nagy v. hagyma2 gerezd fokhagyma1 e.k. pirospaprika1 k.k. chili pehelysóborspicike majoranna2 e.k. étolaj1 bögre rizs ( nálam basmati)2 bögre vízElkészítésAz alaposan ledarált húsokat tedd egy tálba. A hagymákat reszeld le, vagy aprítsd a lehető legapróbbakra és add a húshoz, fűszerezd, sóval, borssal, kakukkfűvel és paprikával, adj hozzá kevés szódabikarbónát és gyúrd össze. A hűtőben pihentesd pár órát, de előző nap is elkészíthető.Az összeért masszából formázzál kis kolbászkákat és grillezd meg, vagy forgasd meg morzsában és kevés olajon pirítsd meg.A lecsóhoz vágd fel a hagymát, paprikát és paradicsomot.Olajon fonnyaszd meg a hagymát , majd zúdítsd rá a paprikát és paradicsomot, Ízesítsd sóval, borssal, paprikával, egy kis csípőssel
és majoránnával és párold puhára.
Közben egy bögre rizst főzzél készre 2 bögre vízzel és 1 t.k. sóval.Az elkészült rizst keverd el, az elkészült lecsóval.A kisült csevapokat ferdén vágd ketté.Helyezd a rizses lecsót a tányérra és sorakoztasd fel a tetején a félbevágott húsokat.Friss snidlinggel hintsd meg, az üdeség kedvééért.Csak, mert szeretem...kreatív gasztroblog
A Facebookon és Instagrammon is