BANÁNOS-CITROMOS GRÍZES PITE CITROMOS KARAMELLEL

  • 2018.05.22.
  • 1

banános-citromos grízes pite citromos karamellelMostanság kevés időm jut a sütés-főzésre, mivel kitaláltam magamnak, hogy pár leselejtezett bútoromat újjá varázsolom és ez minden időmet és energiámat felemészti. Enni viszont kell, így a lehető legegyszerűbb dolgok kerülnek az asztalra.
Igen, megint egy grízes pite, hasonló az alaprecept az előzőhöz, de merőben más. Nekem mostanában ez a kedvencem, mert 30 percen belül elkészül és isteni finom.Érdemes tenni vele egy próbát, így az eperszezon kellős közepén is, mert baromi finom a citrom, banán és karamell együtt, a tésztája pedig igazán könnyű és légies.Hozzávalóksüti10 dkg liszt10 dkg búzadara10 dkg nádcukor1/2 tasak sütőpor1/2 k.k. szódabikarbóna2 tojás0.8 dl étolaj22 dkg tejföl3 banán1 citrom leve és héja1 evőkanál nádcukor megszórnicitromos karamell4 e.k. nádcukor1 e.k. víz1/2 citrom leve1 citrom reszelt héja1 dl. víz1 t.k. étkezési keményítő

ElkészítésVégy elő 2 tálat.Az egyikbe üssed a tojásokat, mérd hozzá a cukrot és habosítsd ki.A másikba mérd bele a lisztet, darát, sütőport és szódabikarbónát, majd keverd el.A kihabosodott tojásokhoz add az olajat, majd a simára kevert tejfölt és vegyítsd el a tojáshabbal.
Reszeld hozzá a citromhéjat, majd a száraz hozzávalókat is borítsd ebbe a tálba. Óvatosan egyneműsítsd és közben facsard bele a citrom levét is.25 x 25 centis tepsit bélelj ki nedves, szilikonos sütőpapírral és borítsd bele a masszát.A banánokat tisztítsd meg, majd hosszukban vágd ketté őket és átlósan fektesd a a szeleteket a tészta tetejére.Nádcukorral szórd meg a süti tetejét.A sütőt melegítsd elő 175 fok légkeverésre és told a forró sütőbe 20 percre.
Az elkészült süteményt fordítsd rácsra és hagyd lehűlni.A karamellhez tégy 4-5 evőkanál nádcukrot egy vastag talpú lábaskába. 1 evőkanál vízzel keverd el a cukrot, majd hagyd a tűzön, de tovább ne kevergesd.1 dl. vizet keverj el 1 teáskanál étkezési keményítővel.Amikor már borostyánszínű a főzet, öntsd fel a keményítős vízzel.Reszeld bele a citromhéjat, facsard bele a citromlevet és hagyd jól összeforrni 2-3 percet.Hűtsd le, öntsd cumiba.A lehűlt pitét locsold meg a
karamellel, díszítsd egy-két szelet banánnal, majd fogyaszd jó étvággyal.banános-citromos grízes pite citromos karamellelCsak, mert szeretem...kreatív gasztroblog
A Facebookon és Instagrammon is