HARCSAPAPRIKÁS MEDVEHAGYMÁS -TÚRÓS HÁZI PAPPARDELLÉVEL

  • 2018.04.25.
  • 4

Szerencsére még bőséggel van medvehagyma, ami ezúttal tésztaként végezte. Egyszerűen imádom a medvehagymával gyúrt tésztákat, fantasztikus a színe, az ízéről már nem is beszélve. A mellé tálalt harcsapaprikás pedig meg aztán tényleg a mennyekbe emelte ezt a finom ételt.Lehetett volna kockára is vágni a tésztát, de nekem most ebben a pappardelle formában jobban tetszett.Hozzávalóktésztakisebb csokor medvehagyma2-3 cl. víz20 dkg liszt10 dkg búzadara1 csipet só1 tojás25 dkg túró1 nagy pohár tejföl3 dkg füstölt szalonnaharcsapaprikás1 kg harcsafilé1 nagy fej vöröshagyma3 db. paprika2 db. paradicsom2 gerezd fokhagyma2 dl tejföl1 e.k. liszt0.5 l. víz1 t.k. kapor3 babérlevél1 e.k. pirospaprika1 k.k. bors2-3 dkg füstölt szalonna1,5 t.k. só8 szál medvehagymaElkészítéstésztaA medvehagymát vágd fel kisebb darabokra, tedd az aprítóba és adj hozzá picike vizet. Pulzálva aprítsd péppé. Mozgatni kell közben a gépet és a medvehagymát is néha megkeverni, de sikerül.Mérd ki a lisztet és a darát, add hozzá a tojást és a medvehagymapép felét, kezd el összegyúrni és a medvehagymapépből mindig adj egy kicsit a tésztához, addig, míg selymes, rugalmas tésztává összeáll.Takard le és pihentesd fél órát.Vedd a tésztát 4 részre , majd a tésztanyújtón fokozatonként nyújtsd ki. Nálam csak az ötös fokozatig nyúlt a tészta, mert így jó kis tartása lett, de természetesen a legutolsó fokozatra állítva is készíthető.Végül csíkozd vagy kockázd kedvedre.Lobogó, sós vízben 2 perc alatt megfő.A szalonnát kockázd, majd pirítsd zsírjára.Egy szűrővel szedd ki a szalonnát a zsírból és tedd félre.A kifőtt tésztát forgasd át a zsíron, adj hozzá
tejfölt és túrót, majd tálald.Tálaláskor még adj hozzá sok tejfölt és túrót, no meg a szalonnakockákat.harcsapaprikásA szalonnát vágd nagyon apró kockákra, tedd egy fazékba és pirítsd zsírjára.Közben a hagymát tisztítsd meg és aprítsd fel.Add a lepirult szalonnához és hagyd üvegesre készülni.A paprikát és paradicsomot szintén kockázd fel és mehet az üveges hagymára.Tulajdonképpen egy lecsóalapot kell elkészíteni.Add a lecsóhoz a sót, kaprot, babérleveleket, pirospaprikát és fokhagymát, majd öntsd fel vízzel. Nem kell sok, csak annyi, ami éppen ellepi majd a harcsát.A harcsát vágd nagyobb kockákra 2-3 cm.A tejfölt keverd simára a liszttel.Amikor elkészül a lecsóalap, hőkiegyenlítéssel habard be a lisztes tejföllel.Amikor már 2 perce forr a behabart alap, mehet bele a harcsa.5 perc forralás elég neki, nehogy szétessen a hal.Zárd el a tüzet alatta, majd aprítsd bele a medvehagymát.A kitálalt tészta mellé szedj belőle, majd még egy kis aprított medvehagymával szórd meg.Csak, mert szeretem...kreatív gasztroblog
A Facebookon és Instagrammon is