KÓKUSZOS CSIRKECOMBOK

  • 2018.03.24.
  • 8

kókuszos csirkecombok, kókuszos rizzselElég izgalmasra sikeredett ez az étel, így gyorsan meg is osztom veletek. Az úgy kezdődött, kérte a gyerek, hogy curry készüljön a combokból, végig gondoltam, hogy nekem viszont semmi ingerenciám a szokásoshoz. Elkezdtem készíteni valamit, ami nem magyaros és nem is a szokásos ízesítésű curry, viszont a kezdeteknél még fogalmam nem volt róla, hogy mi fog kikerekedni belőle. Aztán főzés közben elkapott az ihlet, elkészült ez a curry jellegű étel, megkóstoltuk és azonnal eldöntöttem, hogy gyors fotó és a recept azonnali legyezése szükségeltetik, mert annyira finom lett.Hozzávalók6 db. nyeles csirkecomb ( persze ez nem fontos)1 fej vöröshagyma1 nagyobb sárgarépa1 nagy marék zöldborsó1 konzerv sűrű kókusztej2 dl víz2 gerezd fokhagyma1 cm friss gyömbér1 t.k. chili pehely1 t.k. füstölt pirospaprika1,5 e.k. garam masala fűszerkeverék1 k.k. bors1 t.k. só1 lime leve5 dkg szeletelt kókusz2 e.k. étolaj1 t.k. étkezési keményítőrizs1 bögre basmati rizs1 e.k. étolaj3 dkg szeletelt, szárított kókusz1 t,k. só2 bögre vízElkészítésEgy nagyobb tapadásmentes serpenyőben tégy étolajat, forrósítsd fel, majd a combokat minden oldalról pirítsd körbe. Majd add hozzá a felkarikázott répát , a szeletelt kókuszt és az apróra vágott hagymát. Keverd el, dínszted pár percet és közben szórd meg a fűszerekkel.Öntsd fel a vízzel, sózd, borsozd, hagyd forrni 5 percet, majd jöhet a kókusztej, amit előzőleg elkevertél 1 t.k. étkezési keményítővel és a füstölt paprika.
Amennyiben szükséges, kicsi vizet még adhatsz hozzá. Amikor felforrt, vedd kicsire a lángot alatta és fedővel takard le. 25 perc alatt megpuhul a comb, majd vedd le a fedőt és nagy lángon hagyd kissé besűrűsödni a ragut. Legvégül pedig facsard bele a lime levét.
Friss petrezselyemmel vagy korianderrel hintsd meg az elkészült ételt.Közben készítsd el a rizst is. A legjobb választás a basmati, de nálam most jázminból készült.Egy lábasba hevíts fel 1 e.k. étolajat, szórd rá a rizst. Kevergesd fehéredésig, majd öntsd fel a dupla mennyiségű vízzel, tedd bele a sót és a kókuszt. Hagyd felforrni, majd vedd kicsire a lángot, fedővel zárd le és hagyd 8 percet, majd zárd el a lángot és hagyd még a fedő alatt 8 percet.Az elkészült rizst egy villával tudod fellazítani.Tálaláskor készíts egy fészket a rizsből és a közepére kanalazzál a szószból, majd ültesd rá a combokat.kókuszos csirkecombokCsak, mert szeretem...kreatív gasztroblog
A Facebookon és Instagrammon is