HÁZI VARGÁNYÁS GNOCCHI MEDVEHAGYMÁS PESTOVAL ÉS DIÓVAL

  • 2013.11.03.
  • 1

Elkészítettem életem legrondább, de legfinomabb gnocchi-át ! Egyszerűen annyira tökéletes lett, hogy még én is megdöbbentem. Mondjuk nálam a vargányával nem lehet mellényúlni, de ez akkor is isteni. Hát, a kinézete nem a legszebb, mert a vargánya megszínezte a tésztát és nincs is rajta vastag szósz, ami betakarná. Ez ilyen és kész. A ronda de nagyon finom kategória. Szerintem ez lett az egyik remekművem az ízeit illetően. Hozzávalók60 dkg burgonya20-25 dkg liszt1 marék szárított vargánya1 evőkanál parmezán1/2 dl forró víz2 k.k. só1/2 t.k. szódabikarbóna1 k.k. fehér bors3 evőkanál extra szűz olíva2 evőkanál medvehagyma pesto2 dkg feta1/2 marék pirított dió2 evőkanál parmezánElkészítésA burgonyát főzzük meg sós vízben. Tisztítsuk meg, majd egy villával alaposan törjük össze.A vargányát áztassuk be kevés forró vízbe, majd 10 perc elteltével tegyük aprítógépbe kevés lével együtt és krémesítsük.Nem tettem hozzá tojást és nagyon jó lett a tészta. Szódabikarbónát azért adtam hozzá, hogy lazítsa, de gondolom, hogy
akár el is hagyható.Az összetört krumplihoz adjuk hozzá a vargányakrémet, sót, borsot és a liszt háromnegyedét. Az összedolgozás közben derül ki, hogy mennyi lisztet fog felvenni. Fontos, hogy még melegen gyúrjuk össze. Kevés reszelt parmezánnal ízesítettem még a masszát. Puha, jól formázható, de nem széteső tésztát kell, hogy kapjunk.Gyúrás után pihentessük fél órát, addigra kicsit szilárdabb lesz.Pihentetés után lapítsuk el és vágjuk 1 centis csíkokra, majd 1 centis kockákra. Folyamatosan lisztezzük, hogy ne ragadjon össze.Lobogó, sós vízben 3 perc alatt főzzük készre.Egy serpenyőbe melegítsünk fel
az olívát, szedjük rá a megfőtt nudlikat, picit pirítsuk meg. Szórjuk rá a megpirított és ledarált diót, kanalazzuk rá a pestot, az összemorzsolt fetát (nagyon kevés kell belőle) és 1-2 kanál főzővizet.Vegyük le a tűzről, bőséggel reszeljünk rá parmezánt, szórjuk meg felaprított petrezselyemmel. Azonnal fogyasszuk.Nekem volt még itthon medvehagyma pestoban érlelt fetám, ezzel a szósszal és sajttal készült, de elkészíthető bármilyen pestoval.Szárított parmezánom volt csak, de így is mennyei volt.Fázisfotókkal itt megnézhető az elkészítésCsak, mert szeretem...a gasztroblog