BANÁNOS - CHIA MAGOS PALACSINTA

  • 2015.01.14.
  • 9

Ez a palacsinta nem a nagyi féle pihe-puha, leheletvékony fajta. Nem is hagyományos amerikai palacsinta, hanem finomított liszt-,
és finomított cukor mentes fajta. Sőt, még sütés közben sem viselkedik hagyományosan, mert rögötn az első sütésnél azt gondoltam, hogy ezt lehetetlen lesz megfordítani. De érdekes módon a chia mag láthatalan mágnesként összetartotta az egészet és végül ilyen lett.
A tésztájába került 2 darab banán is nem véletlenül. Már napok óta szomorú szemmel figyeltem őket a gyümölcsöskosárban, ahogy elindultak a barnulás útján. De nem volt szívem kidobni őket, így újrahasznosultak a palacsintában. Ha legközelebb Nektek is lesz vészesen hanyatló banánotok, ki ne dobjátok!
Hozzávalók kb 12-15 db palacsintához:3 evőkanál chia mag1 tojás2 evőkanál olvasztott vajtej15 dkg natúr joghurt2 db puha banán20 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt3 evőkanál eritritolcsipet fahéjcsipet só1 teáskanál sütőpora tetejére: friss gyümölcs és juharszirupkevés olaj a sütéshezA tejet, tojást, joghurtot és vajat keverjük össze villával egy tálban. Adjuk hozzá a chia magot majd tegyü félre kb. 10-15 percre, hogy a magok kellően megduzzadjanak.
Közben a lisztet, eritritolt, sütőport, fahéjat, sót keverjük össze egy másik tálban, majd tegyük félre.
A banán héját húzzuk le és karikázzuk fel. Villával törjük össze egy kisebb tálban.
Amikor letelt a 10-15 perc, adjuk a tejes keverékhez a banánt. Ezt öntsük a liszthez és lazán villával keverjük össze (ne keverjük túl, különben gumiszerű lesz a tészta).Egy serpenyőben melegítsünk kevés olajat. Közepes lángon forrósítsuk fel majd egy kisebb merőkanál segítségével süssünk kerek lapokat a masszából, egyszerre kb 2-3 db-ot. ( Minél vastagabbra hagyjuk, annl könnyebb lesz megfordítani. )Süssük mindkét oldalán aranybarnára majd tálaljuk friss gyümölccsel és juharsziruppal.