Töltött burgonya kolbásszal-szalonnával

  • 2018.01.27.
  • 6

Ha egy igazán ízletes, gyors ebédre, vagy vacsorára vágysz, kóstold meg ezt a finom töltött krumplit. A kétszer sült burgonya krémes, a töltelékben a chorizo és a backon vagy ha magyarul akarom mondani a húsos szalonna, és a finom igazi füstölt kolbász fantasztikus harmóniát teremt. A tejföl összefogja az ízeket, a sajt pedig megkoronázza mindezt.Egyszóval felejthetetlen, de időről időre megismételhető ez a finom étel. Egy pohár sörrel, vagy egy finom száraz borral tökéletes igazán.A hozzávalók:fejenként egy közepesnél kicsit nagyobb burgonya10-15 dkg finom, igazi füstölt kolbász chorizo, gyulai, csabai vagy igazi házi10-15 dkg húsos szalonna bacon, kolozsvári, vagy igazi házi1 dl tejfölsó, bors10 dkg reszelt sajt (keverjük bátran több féle sajtból)1-2 kanál zsír vagy olajA burgonyákat héjában megsütjük, kettévágjuk, és kikaparjuk a közepüket.A kikapart burgonyát összetörjük, hozzáadjuk a kockára vágott kolbászt, és a szintén kockázott szalonnát, majd a tejföllel, sóval és borssal ízlésünknek megfelelő tölteléket készítünk.
Töltsük vissza a kikapart burgonyákba, és tegyük egy zsírral vagy olajjal kikent tűzálló tálba, majd bőségesen tegyünk reszelt sajtot a tetejére. Válasszunk olyat, ami jól olvad, hogy a töltelék még ízletesebb legyen.Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Zöldségkörettel tálaljuk.