Héjában sült töltött krumpli

  • 2017.07.31.
  • 1

Fontosnak tartom, hogy néha húsmentes ételek is kerüljenek az asztalra.Ez a töltött krumpli, akár főételnek, akár köretnek tökéletes fogás. Ha nagyon ragaszkodunk mégis a húshoz, egy kis finom kolbásszal, vagy apróra vágott sonkával, esetleg bacon-nal tovább turbósíthatja.
Hozzávalók:6-8 db közepes méretű sárga burgonyakb 5-5 dkg gouda és gorgonzola sajt1 gerezd fokhagyma1 csokor petrezselyemzöld1 csomag mozzarella sajt (apró)1 egész tojásolívaolaj
A burgonyákat alaposan megmossuk, (kefével), majd 40-45 perc alatt héjastól megsütjük.Akkor jó, ha egy kés pengéje könnyen belemegy a burgonyába.Kicsit várjunk vele had hűljön. Ezután vágjunk le róla egy kb 1,5 cm-es részt, és kaparjuk ki úgy, hogy kb. 1 cm burgonya maradjon a héjon.A kikapart burgonyát törjük össze, adjuk hozzá a tojást, a goudát reszeljük le, úgy adjuk hozzá, a gorgonzolát morzsoljuk bele, a fokhagymát reszeljük hozzá, sózzuk, borsozzuk, és egy nagy csokor petrezselyem zöldet aprítsunk fel, azt keverjük bele. Ezt visszatöltjük az üregekbe, meglocsoljuk olívaolajjal, (kb. egy teáskanál/db) majd morzsoljunk rá egy-két apró mozzarellát, a sajtot kicsit borsozzuk, kevés paprikával megszórjuk, és sütőben 25-30 perc alatt süssük készre.Forrón tálaljuk. Önállóan salátával, vagy köretként is fogyaszthatjuk.