Karfiol gratin

  • 2019.11.21.
  • 7

Hozzávalók 4 személyre1 közepes méretű karfiol1 kisebb vöröshagyma1 gerezd fokhagyma10 dkg vaj5 dkg finomliszt2-2-5 dl tejsóőrölt fekete borsszerecsendió5 dkg reszelt sajtA karfiolt rózsáira szedjük és enyhén sós vízben félpuhára főzzük.A vajat megolvasztjuk és aranyszínűre pirítjuk rajta a kockára vágott vöröshagymát. Ráreszeljük a fokhagymát is, pár másodpercig pirítjuk, majd rászórjuk a lisztet és az egészet elkeverjük.Kis adagokban annyi tejet adagolunk hozzá, hogy a végeredmény egy közepesen sűrű mártás legyen.Levesszük a tűzről, sózzuk, őrölt borssal és szerecsendióval ízesítjük.A karfiolrózsákat hőálló edénybe tesszük, leöntjük a besamellel, tetejére szórjuk a sajtot és forró sütőben 15-20 percig sütjük.Önállóan is nagyon finom, de adhatjuk sültek mellé köretként is.

Címkék

Hús Nélkül