Csicseriborsó curry

  • 2018.12.01.
  • 9

Hozzávalók 2 személyre1 konzerv csicseriborsó (400 g-os)1 vöröshagyma2 gerezd fokhagyma2-3 evőkanál olaj2 evőkanál paradicsomsűrítmény1 dl tejszín1/2 kávéskanál curry1/4 kávéskanál őrölt kömény1/4 kávéskanál őrölt pirospaprika1/4 kávéskanál őrölt korianderkb.1 cm-es gyömbérdarabka reszelveőrölt csilipaprika ízlés szerintsó1 csokor friss vagy 1 teáskanál szárított petrezselyemLábosban felforrósítjuk az olajat, rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát, a reszelt fokhagymát és kb. fél percig pirítjuk.Hozzáadjuk a paradicsomot, a tejszínt, a fűszereket és a csicseriborsót a levével együtt.Sózzuk, majd lassú tűzön 10-15 percet rotyogtatjuk. A főzés végén beleforgatjuk a petrezselymet is.Párolt rizzsel kínáljuk.