Lencsefasírt

  • 2018.10.17.
  • 1

A zöldségfasírtok legfinomabb darabja a lencséből készült (szerintem).Annyira hasonló az íze a hagyományos húsoshoz, hogy akár még azt is helyettesíthetjük vele, ha könnyebb és egészségesebb alternatívát szeretnénk pl. főzelékekhez feltétként.Hozzávalók 4 személyre25 dkg lencse3-4 evőkanál zsemlemorzsa1 kisebb vöröshagyma2 evőkanál olaj1 gerezd fokhagyma reszelvefél kávéskanál őrölt pirospaprikafél kávéskanál őrölt fekete borssóA lencsét enyhén sós vízben puhára főzzük. a főzővizet leöntjük róla úgy, hogy kb. fél dl visszamaradjon. Villával vagy botmixerrel összetörjük, utóbbi esetben ne pürésítsük teljesen.A vöröshagymát apróra vágjuk és megfuttatjuk az olajon, majd a többi hozzávalóval együtt a lencséhez adjuk.Jól összedolgozzuk és formázás után bő, forró olajban mindkét oldalukat megsütjük.

Címkék

Hús Nélkül