Kávés marcipánkocka

  • 2016.12.22.
  • 7

Egy igazán ünnepi édesség marcipánból kávéval és csokoládéval.HozzávalókA fehér marcipánhoz10 dkg finomra őrölt mandula10 dkg porcukor25 ml vízpár csepp színtelen mandulaaromaA kávés marcipánhoz10 dkg finomra őrölt mandula10 dkg porcukor1 kávéskanál instant kávé25 ml vízA bevonáshoz10 dkg étcsokoládé1 evőkanál étolajA fehér marcipánhoz a
vízből és a porcukorból szirupot főzünk, amit a mandulához adunk.Néhány csepp színtelen mandulaaromával ízesítjük és masszát gyúrunk belőle.A kávés marcipán esetén ugyanígy járunk el. (Az instant kávéport feloldjuk a szirupban.)Sütőpapíron mindkettőből fél-fél cm magas négyzetet nyújtunk, egymásra helyezzük, két egyenlő részre vágjuk és ezt is egymás tetejére tesszük. Finoman megnyomkodjuk, hogy összetapadjanak, majd felkockázzuk.Az étcsokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, és a marcipánkockákat bevonjuk vele.