SÜLT TEJBEGRÍZ

  • 2016.12.15.
  • 5

Hozzavalok1 liter tej20 dkg. búzadara (gríz)5 dkg. vajpici só5-6 evőkanál cukorPanírhoz :3 nagyobb tojászsemlemorzsalisztvaniliás cukorolaj a kisuteshezElkeszitesA tejet egy labosban ontjuk, es foni tesszuk.Beletesszuk a vajat, cukrot,sot, es jol elkeverjuk.Amikor a tej melegedni kezd, akkor, allando kavaras mellett hozzaadjuk a buzadarat.Addig keverjuk ameddig a buzadara besurusodik.Egy nagyobb teglalap alaku jenai edenyt, vagy tepsit kioblitunk hideg vizzel, es a forro tejbegrizt beleontjuk, es szepen elsimitjuk.Hulni tesszuk.Kozben egy tanyerban egy villaval felverjuk a tojasokat.Egy masik talban tesszuk a zsemlemorzsaval elkevert lisztet.Amikor a griz szinte teljesen kihult, akkor a tepsiben, vagy a jenaiban kockakra szeleteljuk.A kocka merete egyeni izlestol fugg.A kockakat elore a lisztes-buzadaras masszaba forgatjuk, utana a tojasba, es ismet a buzadaras masszaba.Egy magasabb falu serpenyoben olajat teszunk,es amikor forro, de nem tul forro, akkor kisutjuk benne a grizes kockakat.Egy nagyobb talban papirtorlot teszunk, es erre szedjuk ki a megsult kockakat.Amikor az egesz megsult, akkor vanilias cukorral meghintjuk...