Spenótos újburgonya saláta

  • 2015.09.12.
  • 2

Most nem "igazi" receptet írok, mert ez a saláta csak úgy kutyafuttában született tegnap hajnalban és épp csak összedobáltam a talált alapanyagokat, így ehhez mérten írom le a folyamatot is.Fejenként kb. 30 dkg újburgonyát héjában megfőzünk. Miután kihűlt, meghámozzuk, de ha szeretjük héjastól fogyasztani, ezt a lépést kihagyhatjuk, ám főzés előtt alaposan mossuk meg a krumplikat.A kis burgonyákat egészben is használhatjuk vagy kisebb darabokra vághatjuk.Egy salátás tálban a krumplit összekeverjük 1-1 evőkanál pestoval, 1-1 marék finomra darabolt spenóttal és 1-1 evőkanál reszelt parmezánnal. A kész salátát pár szem keményre főzött fürjtojással is megspékeljük, majd bazyalikom levelekkel díszítve tálaljuk.