Mandulás zabpehelykeksz - gluténmentes

  • 2015.10.24.
  • 8

Rágcsálnivaló a mindennapokra, a kávéhoz és a teához. Gluténmentesen. Gyors és finom. Sok eszközt sem igényel az elkészítése, két kezünkkel összegyúrhatjuk a hozzávalókat, majd síkáljuk, vágjuk, szaggatjuk, 10 perc a sütőben és kész is.Hozzávalók:300 g zabpehely140 g cukor (barna vagy kókuszvirágcukor)1 teáskanál sütőpor2 tojás és 1 tojás sárgája70 g ghee vaj140 g darált mandulacsipet sóétcsokoládé a tetejéreA száraz hozzávalókat összekeverjük, belecsipkedjük a puha vajat, hozzáütjük a tojásokat és egy labdává gyúrjuk, amit aztán két sütőpapír között fél centisre síkálunk, derelyeszaggatóval vagy pizzavágóval a kívánt formákra vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, majd 180 C-ra előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük őket.Miután kihűlt, a gőzfürdőben megolvasztott csokoládéval dekoráljuk a kekszeket.