Kakaós ricottás torta

  • 2015.07.05.
  • 6

Erre a reggelikhez nagyon alkalmas tortára
innen
szereztem tudomást, és ez is viszonylag gyorsan elkészült ebben a nagy csendszünetben. Az elkészítésével és elfogyasztásával nem volt a gond, de nem bírtam ideülni, hogy "papírra" vessem a receptet mások örömére is.Egy nagyon klasszikus ízvilág, de olyan jól bevált, hogy ha gyorsan akarunk valami finomat, ez nagyon alkalmas lehet rá.Hozzávalók:a tésztához310 g liszt20 g kakaópor (nem cukrozott)200 g cukor140 g vaj2 tojás50 g tejszín1/2 csomag sütőpor1 csipet sóa töltelékhez:400 g ricotta/túró2 tojás130 g tejszín50 g cukor1 citrom vagy 1 narancs reszelt héjavalamint kakaópor a tetejéreA tésztához a cukrot és a tojásokat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott és kihűtött vajat, azzal is alaposan elkeverjük, beleszitáljuk a kakaóporral és sütőporral elkevert lisztet és legvégül hozzákeverjük a tejszínt is. Sütőpapírral bélelt csatos tortaformába öntjük, azaz kanalazzuk és szépen elsimítjuk, majd addig pihentetjük, míg a krém el nem készül.A krémhez a ricottát egy villával krémesre keverjük, a tojásokat, cukrot, tejszínt valamint a reszelt citrushéjat is hozzádolgozzuk, majd a tésztára öntjük.180 C-ra előmelegített sütőbe toljuk, és kb 50 perc alatt készre sütjük. Akkor lesz kész, ha a torta közepe is szépen felemelkedik. (Ez természetesen miután kihűlt, visszahúzódik.)Miután kihűlt, kakaóporral meghintjük, és tálaljuk. Ilyen melegben hűtőben érdemes tárolni, mert megsavanyszik, ha nincs ideje azonnal elfogyni.