Kávés csokis kókuszos koszorúk

  • 2015.05.03.
  • 6

Csináltam egy adaggal a hiperszuper csokikrémből a napokban egy egyszerű linzertortához, amibe, miután kihűlt a megsült tészta, beletöltöttem bőségesen ebből a csodából, de maradt így is még belőle, ezért új felhasználási lehetőség után néztem. Íme, ez lett belőle, kicsit élettelen képviselőfánk, amit még szépnek sem lehet mondani, mert nincs habzsákom, hogy normális formákat nyomhatnék a tésztából. Legtöbbször egy zacskót használok, de ott kissé korlátozottak a lehetőségek, már ami a dekorációt illeti.Sedaj, az íze nem rossz, hála a krém édességének és a tészta sósságának.Hozzávalóka tésztához:1,2 dl víz70 g liszt50 g vaj3 tojás1 teáskanál cukor1 csipet sókevés kókuszreszeléka krém receptje ittA vizet lábasba mérjük, hozzáadjuk a cukrot, a vajat és egy csipet sót, majd felforraljuk, levesszük a tűzről, beleöntjük a lisztet, kézi habverővel csomómentesre keverjük, kicsit visszatesszük a tűzre, kiszárítjuk a tésztát, majd hagyjuk kihűlni. Ha ez megtörtént egyenként beleütjük a tojásokat és minden alkalommal alaposan eldolgozzuk a tésztát.
A sütőt előmelegítjük 190 C-ra. A tésztát habzsákba kanalazzuk, sütőpapírral bélelt tepsire lyukas közepű karikákat nyomunk, mindegyiket megszórjuk kókuszreszelékkel, és 25 perc alatt készre sütjük.A krémet most kávésra készítettem, amit úgy értem el, hogy a vízbe belelöttyintettem egy púpos evőkanál instant kávéport, ezáltal sokkal intenzívebb ízt kaptam.
Miután megsültek a koszorúk, hagyjuk őket kihűlni. Ha ügyesek voltunk, és szépen feljött a tészta, félbevágjuk őket, az alsó felet megkenjük a krémmel, befedjük a tetejével, és az időközben lepergett megsült kókusszal megszórjuk. Ha úgy járnánk, mint én, hogy laposak maradnak, akkor kettőt összeborítunk.Tálalhatjuk is.Nekem nagyon bejött a tészta lágysága, és neutrális, inkább sósba hajló íze, ami nagyon jól harmonizált a kávés krémmel. A vendégek is nagyon meg voltak vele elégedve, ami jó jel! Ha látványnak nem is vált be annyira, az ízzel levettem mindenkit a lábáról!