Padlizsános diós lasagne ricottával

  • 2015.03.04.
  • 6

Nemtom ki hogy van vele, de én jobban rajongok a lasagne 50 árnyalatáért. A mai is különösen ízlik. Egyszerűen megvolt, és viszonylag gyorsan is.
Hozzávalók:Friss lasagne tészta250 g ricotta250 g paradicsomszósz3 gömbölyű vagy 1+1/2 hosszúkás
padlizsán50 g dióreszelt parmezánextra szűz olivaolajsó, borsA padlizsánokat burgonyahámozóval meghámozzuk, majd fél centis szeletekre vágjuk nem hosszában, hanem keresztben. Ezeket aztán forró grillen átsütjük, épp addig, míg színt nem kapnak. Ezalatt egy lábasban felteszünk vizet főni, amiben aztán egyesével kicsit átfőzzük a lasagne lapokat, majd sütőpapíron hagyunk pihenni, míg fel nem használjuk. Én egy paradicsomkonzervet használtam, amit előzetesen nem főztem át, ahogy szoktam, tehát a la natur került az ételbe, emiatt sóznom és borsoznom kellett. Ha azonban általunk elkészített paradicsomos tésztaszószt használunk, ezt elhagyjuk. Ami fontos, a szósz hideg kell legyen.A ricottát, ha nagyon száraz, vízzel fellazítjuk keveset. De épp csak pár kanállal.
Egy sütőben is használható kerámiatálat kiolajozunk, egy lasagne lapot belefektetünk, erre rétegezzük a paradicsomot, ricottát, a grillezett padlizsánkarikákat, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a durvára vágott diót, reszelt parmezánt, és ezt a rétegezést addig folytatjuk, míg el nem fogynak a hozzávalók. Reszelt parmezánnal zárjuk a sort, majd 180 C-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.