Csokikrem - megahiperszuperfinom!

  • 2014.02.17.
  • 8

Mint a soklapos szives bejegyzesben irtam, ebbol a krembol sok keszult, es csatosuvegben vegezte. Azt terveztem, hogy a kandallo elott tv-zve majd grissiniket martogatunk bele, am mashogy vegezte. Tettem belole a Max fele kelt szivecskekbe, es ma a szives palancsintaim is ezzel kentem meg. A krem annyira finom es suru meg most is, hogy meger egy kulon bejegyzest, mert szerintem ez tortaban is csodalatosan megall a helyet, illetve csokibonbont is lehet belole kesziteni, amire mar otletem is van, a bevasarlas megejtese utan neki is allok az elkeszitesuknek!Olyba tunik, hogy minden szives alkotas szivet kepezi ez a krem!


Hozzavalok:250 g etcsokolade3 tojasfeherje20 g vaj50 g cukorkakaopor1 csipet so1,2 dl vizA csokoladet a vajjal egyutt gozfurdoben megolvasztjuk. Egy masik edenyben 1,2 dl vizzel felolvasztjuk a cukrot, es 7-8 percig fozzuk. Nagy buborekokat fog produkalni.Ezalatt kezi habverovel a tojasok feherjet keves soval kemeny habba verjuk, majd vekonyan hozzacsurgatva folyamatos keveres mellett hozzaverjuk a cukros vizet.Ezalatt a csokink felolvadt es kisse le is hult. Ezutan aprankent ezt is a tojasokhoz keverjuk, de mar nem a habverovel, hanem egy fakanallal, ovatosan, alulrol felfele torteno mozdulatokkal, hogy ne torjuk ossze a kremet. Keszen is vagyunk. Frissen nagyon ragyogos krem lesz, ahogy megszilardul, ugy lesz egyre kremesebb. Nagyon nagyon finom, es nem tulzok!A mai napon pedig ilyen az allaga:Csodalatos!

Címkék

Csokikrém