Csokikrém (diabetikus)

  • 2016.01.06.
  • 0

A családunk elég bonyolult étkezés terén. Nagymamám hagyományosan eszik, anyu nagyjából hagyományosan, a húgom a mediterrán konyha híve, a kislánya "fényevő", a fia cukorbeteg (1-es típusú, inzulinos), az én étrendem ketogén... Kellett hozzá idő, de anyu megtanult szénhidrátot számolni, tudja, hogy én liszt, tej, cukor nélkül eszem... Karácsonykor is úgy készült, hogy mindenki jóllakjon a főétellel és a desszertből is választhasson.A piskótatekercs is két változatban készült. A bal oldali ketora hajazó, de mindenképpen diabetikus, a jobb oldali hagyományos.Ez a bal oldali (a diab) változat:Piskóta (recept itt)Krém1 cs (40g) csokis puding (36g CH/cs)200g margarinfolyékony édesítő ízlés szerint2 dl víz20g cukrozatlan kakaóporA pudingot (a 2 dl-ből kivett) 5 ek vízzel elkeverjük, a maradék vízzel sűrűre főzzük.A margarint felhabosítjuk a folyékony édesítővel és a kihűlt pudinghoz keverjük mixerrel.Végül hozzáadunk 20g kakaóport, ezt fakanállal a krémbe keverjük.(A fent linkelt piskótához fél adag krém elegendő.)Megjegyzés: a margarin helyett vajat használnék.Megtalálsz a Facebookon is:
Boszorkánykonyha