Mézeskalács

  • 2015.12.18.
  • 7

Az alapreceptet anyutól kaptam, ezt alakítottam át. Megérte: a tésztával csodásan könnyen lehetett dolgozni, pihe-puha, csodaszép -és ehető- sütikék kerültek ki a sütőből.ALAPRECEPT:Hozzávalók:# 50 dkg liszt # 15 dkg porcukor # 1.5 tk szódabikarbóna # 0.5 tk mézeskalács fűszerkeverék # 15 dkg margarin # 1.3 dl méz # 2 db kisebb tojásElkészítés:# A száraz hozzávalókat összekeverjük, hozzákeverjük a lágy margarint, a mézet, a tojást.# Összedolgozzuk.# Kilisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, szaggatjuk.# 180 fokra előmelegített sütőben 7-8 percig sütjük.3 nagy tepsire való lesz belőle.AZ ÉN VARIÁCIÓM:Hozzávalók:# 50g gesztenyeliszt # 120g szezámmagliszt # 1 csapott tk szódabikarbóna # pár csepp citromlé # 3 tk mézeskalács fűszerkeverék # 50g vaj # 1 ek méz (ez szerintem elhagyható) # 2 db nagyobb tojásElkészítés:# A száraz hozzávalókat (kanállal) összekevertem a lágy vajjal, a mézzel, a tojással.# Összedolgoztam.# Kilisztezett (szezámmagliszt) deszkán vékonyra lapogattam tenyérrel (mivel nem találom a sodrófámat), kiszaggattam a formáimmal.# 180 fokra előmelegített sütőben 7-8 percig sütöttem.1.5 nagy tepsire való lett belőle.Megtalálsz a Facebookon is:
Boszorkánykonyha