IKEA - Ételeink természetesen

  • 2017.07.19.
  • 5

Már nagyon régóta szerettem volna a figyelmetekbe ajánlani az IKEA Ételeink természetesen! című könyvét! Egyszerűen tökéletes azok számára, akik környezettudatosan vezetnek háztartást vagy éppen most szeretnének az alapokkal megismerkedni.
A SZERZŐRŐL:Kille Enna félig német, félig dán származású szerző. Szakács, író és fotós. Svédországban él egy óriási zöldházban és az organikus kertészet elkötelezett híve.
2015-ben alapította meg Kille Enna Aroma néven vállalkozását, melyben prémium minőségű növényi kivonatokból készít minőségi parfümöket. Az írónő lételeme a környezettudatos élet, a természettel való szimbiózis.
21 évesen Londonban már az egyik legfiatalabb konyhafőnökként dolgozott. 25 évesen pedig megjelent első könyve. 2009-ben Killes Spices című könyve megnyerte Gourmand World Cookbook Award 2009 díjat.2013-ban az IKEA felkérésére maga fotózta, tervezte és írta az Ételeink természetesen! című könyvet. 19 nyelvre fordították le és az IKEA üzletekben kapható!
A szerzőről itt tudhattok meg többet: http://killeenna.comA KÖNYVRŐL:101 receptet tartalmaz a könyv. Minden fő recepthez, ajánlanak 3 darab alreceptet is. Ezek arra szolgálnak, hogy hogyan használjuk fel ötletesen a maradékot. Bevallom, hogy már több finomságot is elkészítettem a könyvből. Egyszerű alapanyagokból, látványos ételeket varázsolhatunk az asztalra a reggelitől kezdve, a vacsorán át, egészen egy befőzésig.
A receptek jól megszerkesztettek, könnyen értelmezhetőek és egyszerűen kivitelezhetőek.
Az ételek mellett nagyon sok hasznos tanácsot kaphatunk a konyhai "hulladékok" újrahasznosítása terén. Több tippet már egy ideje alkalmazok én is a saját háztartásomban. Mindezt pedig olyan könnyeden tálalja az olvasók elé a könyv, hogy a legmakacsabb fiatal is kedvet kap hozzá.
Mindezek mellett a könyvben található fotók is igazán figyelemre méltóak. Mindent összegezve igazán hasznos alapdarab lehet akár egy kezdő, de akár egy gyakorlott háziasszony konyhájában is. Mindenképpen megéri az árát. Csempésszetek egy csipet skandináv hangulatot a konyhába.TECHNIKAI ADATOK: Ár:

Címkék

Könyv