Egy kedves gasztropajti emlékére!

  • 2017.02.11.
  • 4


Blogkóstolót hirdetett Márti az alábbi blog írója.http://hogymegtudjuknezni.blogspot.hu/2017/01/gasztropajtira-emlekezunk-blogkostolo.htmlRendhagyó ez a blogkóstoló, mert egy elhunyt gasztropajtira, Hajdu István Lászlóra emlékezünk .Régen követem a blogját, olvasom jól kipróbált receptjeit.Betegen, de
szinte minden nap írt, emléket hagyva maga után.Ezért is figyeltem fel a blogjára, mert én is ilyen céllal írom,fázisfotókkal a blogomat.A nagylány unokámnak írom, hogy legyen neki útmutatás,
ha már én nem leszek.https://bloggeranyo.blogspot.hu/Ezt írja a blogjáról:"Nem öncélú egyetlen írásom sem, hiszen finom ételek mellett, saját példámon mutatom be harcomat. Mindezek mellet, emléket is hagyok az utókornak, saját családomnak, barátaimnak. Nem példaértékű, amit teszek, de nem is pótcselekvés. Elhatároztam, hogy mindaddig, amíg képes leszek rá, gyakorlom is a bogírási tevékenységemet.
„Drága gasztropajti!Emlékedet, szeretettel őrzöm,receptjeiddel együtt!Nagyon sok mindent hasonlóan készítek mint TE, a pizza alap, a paprikás krumlpi ,...stb szinte ugyanúgy
készül nálam is.Most egy lángost választottam tőled!Én is gyakran készítem ezt a lángost, ezért választottam ezt a receptet.Szinte szóról szóra megegyezik a saját receptemmel. Pl.én is tejet használok, és nem vizet. A
feltéteknél van változás.Készítem csak kapros tejfölösen.Hagymásan, kukoricásan,
hagymás-kolbászosan.Nagyon finom egyszerű, de laktató étel.Ha kenyeret sütök, abból is elveszek egy kis cipót és készül egy egyszemélyes kerek langalló.Édesanyám kemencében sütötte a kenyeret és mindig készült előtte kapros lángos, kacsa zsírral.Nekem is van kemencém, már sütöttem sokszor a családomnak én is benne.Kolbásszal töltve ,feltekerve is készült.Most sütőben, csak
negyed mennyiséget használtam, mert ez egy hatalmas adag lett volna számomra.Felét kapros tejfölösen.