-libaszárnytő

  • 2017.11.11.
  • 1


éppen csak egy kis libaság következik, mert aki márton napján libát eszik jövő évben nem éhezik, vagy valami ilyesmi.
szóval kimentem a kis piacra itt a Wekerlén, ez tényleg kis piac, mert van egy csirkéslibás, két zöldsége, egy kisbolt, lottozó és virágos. nekem ez is elég, de ha én zöldséges, húsos, egyszerűen mondva piacos lennék, tutira nyitnék itt egy standot. mert ugyan nincs messze a kispesti piac sem, amivel szintén elégedett vagyok, de azért az nincs olyan közel babakocsival és itt Wekerlén, ahogy látom sok anyuka tologatja gyermekét és biztosan szívesen venné, ha helyben megoldhatná a bevásárlást.
nos a kitérő után jöjjön a recept.
vettem hat darab libaszárnytőt, jó húsos zsírosat, egy dobozka libazsírt és mindenféle gumót és gyökeret.
gumók: zeller, fekete retek, cékla, édesburgonya.
gyökerek: sárgarépa, fehérrépa.
egy fej fokhagyma felezve.
a szárnytőket megmosom, a zöldségeket megtisztítom, tetszőlegesen darabolom.
az egészet elhelyezem egy tepsiben, sózom, borsozom, a kertből hozok pár szál kakukkfüvet, kanalazok rá a zsírból és betolom a sütőbe.
készre sütöm és kész is.

Címkék

Húsételek Liba