Őszi zöldséges penne zabpelyhes öntettel

  • 2013.11.17.
  • 5

Ez most nem az én érdemem, de nagyon szeretném megosztani veletek ezt az isteni tésztás receptet. Nagyon különleges íze lett, amit talán a fűszerezésnek, és a megalkotója kreativitásának köszönhet.Hozzávalók:1 szál sárgarépanegyed fej lilakáposztanegyed fej zeller2 levél kelkáposzta2 fej lilahagyma1 zacskó durum penne tésztafűszerek: himalaya só, bors, fehérbors, cayenne bors, pirospaprika, chili, római kömény, 1 ek. balzsamecet1. A zöldségeket megtisztítjuk, felszeleteljük. Wokban, kevés olajon elkezdjük pirítani. Lassan hozzáadjuk a fűszereket, és tovább pirítjuk.2. Külön serpenyőben megpirítjuk a lilahagymát.3. Megfőzzük a tésztát.4.Öntetet készítünk pár ek. őrölt zabpehelyből és egy kevés zövényi tejből. Sót, borsot itt is lehet használni.5. Az öntettel kikenünk egy jénai tálat, majd beletesszük a lecsepegtetett tésztát, és összekeverjük a pirított lilahagymával és zöldségekkel. A maradék öntetet is hozzákeverjük, majd előmelegített sütőben átsütjük.Készült: Marci receptje alapján.AniTisztán, tudatosan