Kertünk utolsó terményei

  • 2018.02.03.
  • 8

Egy zsebkendőnyi lehetőséget kaptunk arra egy barátunktól, hogy Mr. Kardossal és Nagylábbal saját zöldségeket termesszünk. Legnagyobb meglepetésünkre erről a kis területről 3 kilogrammnyi fejtett borsót sikerült szüóretelnünk, amit beosztással január közepén végeztünk ki.A kert októberi utolsó villanása volt, hogy felszedtük a másodszor duggatott hagymából lett újhagymát, paradicsomot, paprikát, s a megmaradt karfiolt. Ebből egy gyors sülthús készült - kivéve a karfiolt -, s egy mutatós, villámgyors vacsora.Szeretem a tepsis ételeket, mert az ember hipp-hopp összedobja, nem kell mellette állni és finom lesz.Sült hús zöldségekkel - mert nem kell a konyhában állni0,5 kg tarjazöldségek ízlés szerintsóbors1 dl vízA húst felszeleteltem, megsóztam, borsoztam, majd ráhalmoztam a zöldségeket. Ha az ember a magáét teszi rá, jobban is esik. Nem viccelek!Ráöntöttema vizet, majd lefedve megpároltam, a végén pedig pirosra sütöttem. A kész állapotról nincs fotó, mert olya gyorsan elfogyott, hogy nem volt időm fényképezni..A karfiolunk pici lett, de a brokkoli! Levágtam, majd úgy hagytam a földben. Újra kihajtott, s két napra elegendő rántott brokkoli lett a végeredmény. Fotó híján érjék be a beszámolóval.Gyors vacsoravirslitojásnyers zöldségekA virslit félbe vágtam, de a végét nem. Egy fogpiszkálóval összetűztem, majd beleütöttem a tojást. Ha valaki nagyon szépet akar - én nem -, akkor levágja a fehérje kifolyó részét. Mutatós, kedves, s örülni fognak neki!Az utolsó kosár..Lassan itt a borsó vetés ideje.. Már készülünk..Próbálják ki!