Csirke-Cukkini Alfredo (lowcarb)

  • 2017.11.05.
  • 7

Legyen könnyű a szíved. Legyen könnyű az étked. Tedd félre a szénhidrátot. Amikor hidegebb lesz. Azt hinné az ember, hogy nehéz a tészta féléktől akár csak ideiglenesen is, de búcsút venni. Mitől lakik akkor jól az ember? Mi lesz akkor a körettel? Ez a recept arról szól, hogy miként lehet új, családi kedvencet alkotni úgy, hogy tényleg nem hiányzik belőle a tészta. Mert azt hiszed, benne van :) Recept a nagyszerű delish magazin oldaláról. Pappardelle liszt és tojás nélkül.
Hozzávalók:
- 3 közepes, fiatal cukkini- 2 ek. extraszűz olívaolaj- 50 dkg csirkemell filé- só- frissen őrölt fekete bors- olasz fűszerkeverék (rozmaring, oregánó, majoranna,koriander, stb)- 2 gerezd fokhagyma, pucolva, aprítva- 180 ml zsíros tejszín- 250 gr natúr krémsajt vagy mascarpone- 100 gr reszelt parmezán vagy más zsíros sajt- apróra vágott friss petrezselyemElkészítésZöldséghámozó segítségével "pappardelle-t" készítünk a megmosott, meghámozott cukkinikből. Hosszanti irányban, a hámozóval vékony, ujjnyi széles "tészta" csíkokat hasítunk le. A közepén lévő magokat nem csíkozzuk bele. Egyenként papír törlőre fektetjük őket és félretesszük kicsit későbbre.






































































A csirke mellet csíkokra vágjuk, és mindkét oldalát sóval, borssal és olasz fűszerekkel fűszerezzük. Serpenyőben 1 ek. olajat hevítünk majd a csirke darabokat, mindkét oldalukon, ropogósra sütjük pár perc alatt.
Szintén félretesszük kicsit későbbre.






















A serpenyőben maradt fűszeres zsiradékhoz hozzáadjuk a maradék egy kanál olívaolajat. Felhevítjük, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és üvegesre pirítjuk 1 perc alatt. Hozzákeverjük a tejszínt, a krémsajtot és kevergetés közben felforraljuk. Jöhet bele a reszelt sajt, só és bors ízlés szerint. További 3-5 percig főzzük, hogy a sajt teljesen elolvadjon.



















































































A forró krémbe beleforgatjuk a sült csirke darabokat, a cukkini pappardelle-t. Kicsit összemelegítjük, de nem főzzük újra. Megszórjuk vágott petrezselyemmel. Frissen tálaljuk, kínáljuk.