Kedvenc Reggeli 2: Sült Almás-Mogyorós Zabpehely

  • 2016.10.15.
  • 6

Szóval, az úgy volt, hogy megint elfogyott/meguntunk a kornflékszet. Egyszerű, gyors, unalmas, ellenben nem olcsó. Szóval megint jöhet az a recept, aminek már számtalan variációja van a
blogon, nem is tudom, miért nem fejből készítem vagy magam találom fel a spanyolt viaszt. Talán azért nem, mert a spanyol viasz nem finom reggelire. Ez viszont nem kicsit. Alapból szinte minden van hozzá otthon, csak össze kell dobni. Aztán megenni egy hét alatt. Source/forrás: twopeasandtheirpod.com
. Thanks.
Hozzávalók- 200 gr nagyszemű zabpehely- 50 gr barna cukor- 1/2 tk só- 1 tk sütőpor- 1 tk őrült fahéj- 400 ml tej- 1 nagy tojás- 1 tk vanília kivonat- 3 ek almaszósz (nálunk baracklekvár volt helyette)- 150 gr (földi) mogyorókrém (nem nutella)- 270 gr kockáéra vágott, kimagozott alma (2 közepes)Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180 C-ra. Egy kisebb tepsit (25x20) kikenünk vajjal és kibéleljük sütőpapírral.
Egy nagy tálban összekeverjük a zabot, cukrot, sót, fahéjat, sütőport.
Egy másik tálban összekeverjük a tejet, tojást, mogyoró krémet, almaszószt vagy lekvárt és vanília kivonatot. Alaposan elkeverjük, ne legyenek benne nagy mogyorókrém szigetek :)Az almákból kivágjuk a magházat és kis kockákra szeleteljük.
A száraz és nedves összetevőket alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk az alma darabokat.A kész keveréket belesimítjuk a bélelt tepsibe és mehet is a sütőbe.35 percet sütjük.
Tálalás előtt érdemes kicsit hűlni hagyni. 5 percet. Kockákra vágva vagy kanállal adagolva tálaljuk. Kis tej vagy joghurt a tetejére és kész a tápláló reggeli.Mert a zab, mint már ezerszer megbeszéltük, a szervezet hajtóereje, nagyon jól melegít belülről télen is. Ha nem fogy el rögtön, fóliával takarva pihenhet a hűtőben. Tálalás előtt egy kicsit rámelegíteni. Időtakarékos reggeli, előre elkészítve.