Balzsamos Sült Padlizsán és Rukkola Szendvics

  • 2016.09.07.
  • 6

Mit lehet a padlizsánból készíteni? Lehet padlizsán krémet, ötös. Lehet fasírtot. Lehet muszakát. Lehet szeletenként grillezni köretnek. Krémleves. Töltött padlizsán hajók. Saláta. Ratatoille. Lecsó.Viszont amit nem írt ide senki, még én sem, lehet belőle 15 perc alatt pikáns sült szendvics feltét.Akár már ma este :) Úgysem tudjátok aztán abbahagyni .Hozzávalók 4 szendvicsre:- 1 db fiatal, közepes méretű, ropogós padlizsán - eredeti receptben japán padlizsán, persze :)- 3 ek. balzsamecet- 3 ek. extraszűz olívaolaj- só- frissen darált bors- 2 baguette vagy ciabatta- vaj- nagy csokor friss rukkolaElkészítésKapcsoljuk be a sütőnket, légkeveréssel ha tud olyat és állítsuk 218 C-ra.
Egy tepsit fedjünk le sütőpapírral, lehetőleg tapadásmentes fajtával.A padlizsánt mossuk meg, végeit vágjuk le és éles késsel vékony, 6 mm, hosszanti szeletekre vágjuk fel.
Keverjük össze egy kis tálkában a balzsamecetet és az olívaolajat.Mindegyik szelet padlizsánt kenjünk meg az olajos keverékkel, majd sóval és borssal hintsük meg. Egymás mellé fektessük a tepsire őket.
Süssük tíz percig a sütőben. Óvatosan fordítsuk meg a szeleteket kenjük meg olajos páccal, majd jöhet a só és bors. Ezt az oldalukat is süssük további 8 percig
vagy kicsit tovább.
Kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni. Közben hosszában felvágjuk a baguetteket és mindkét felüket megkenjük puha vajjal.Rátesszük a sült padlizsán szeleteket és ráhalmozzuk a rukkolát. Rátesszük a szendvics tetejét és örülünk.
Megesszük.Majonéz, sajt, sonka, paradicsom, bármi jól illik, ha fokozni akarjátok. Nagyon finom, pikáns és addiktív.
A recept forrása: Ruth Reichel: My Kitchen Year könyve, de még inkább a Food52. Thanks.