Holland Alma Torta - Gyerekjáték

  • 2013.10.07.
  • 9

Hétköznapi történet. Munkahely, iskola, óvoda, bölcsőde. 6 óra felé találkozik a család, még nincs vacsora idő, de jó lenne egy ötlet, finomság, lélek és szívmelegítő. Alap anyagokból összerakható. Egy amolyan csak úgy, mert kedvünk van süti. Találtam egy olyat One Perceft Bite
oldalán, ami egészen pontosan olyan. Olyan finom. És még egy kis feladatot is kapnak a végén a gyerekek. Nem mintha egész nap nem lenne elég :)Hozzávalók- 3 nagy alma, hámozva, magozva, vékony gerezdekre vágva- 3 ek barna cukor- 200 gr barna cukor- 1 tk őrölt fahéj- 150 gr puha vaj- 4 tojás- 1 tk vanília eszencia- 250 gr fehét liszt- 2 csipet sóElkészítésAz almákat megmossuk, meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk. Vékony cikkekre vágjuk, szép hosszú hasábokra. Beletesszük egy nagy tálba.Három evőkanál cukorral és fahéjjal megszórjuk az almáinkat. Összekeverjük. Egy órát állni hagyjuk.150 C-ra melegítjük elő a sütőnket. Püspök kenyér formát vajjal kikenünk, majd sütőpapírral is kibéleljük.A vajat, maradék cukrot krémesre keverjük géppel. Hozzáadjuk a tojásokat egyenként (héjuk nélkül) s szép habosra verjük. Jöhet a vanília.
Összekeverjük a lisztet, sót és óvatos keverés mellett hozzáadjuk a krémhez.
A kész süti alapot beleöntjük a kibélelt formába. eligazgatjuk, hogy mindenhol egyenletes legyen.
Szólunk a gyereknek. Jön. Figyel. Mi magyarázunk.
A fahéjjal, cukorral "pácolt" alma szeleteket gyermekünk, ha van hozzá kedve, egyesével, függőlegesen beleszúrja a tésztába. Könnyű munka, de vigyázni kell, ne legyen minden tészta, óvatosan kell szúrni, főként a végén. Egymáshoz közel nyomkodja bele mind az összes alma gerezdet. Mehet vissza játszani.
Az előmelegített sütőbe téve 70-90 percig sütjük. Tűpróbáig.
Miután lekészült, még 10 percet hagyjuk hűlni, s ezt követően vesszük ki s formából. Langyosan szeleteljük, mert úgy az igazi. Jó étvágyat.