Banán pudingos bökött süti pirított kókusszal és mandulával

  • 2013.04.21.
  • 6

Nemrég felfedeztem a bökött sütiket. Vagyis hivatalosan poke cake-nek nevezik. Lényege az hogy a piskótát, meg szúrkálom villával vagy fakanál nyelével - utóbbival persze látványosabb - ráöntöm a pudingot, vagy karamell krémet. Az szépen belecsorog a lyukakba és a süti tetejét is lefedi. He kihűlt rámegy egy réteg tejszín, majd valami ropogós a tetejére. Lehet az keksz morzsa, csokidarabok, vagy akár mandulaszeletek és pirított kókusz mint nálam. Nagyon finom, egyszerű és mutatós süti. Gyakorlatilag a végtelenségig variálható és gyorsan kész.
Banán pudingos bökött süti pirított kókusszal és mandulával
Piskóta:10 db tojás10 ek víz20 ek cukor17 ek liszt3 ek kakaópor kevés citromlé1 csipet só1 csomag sütőporA tojásokat szétválasztom. A fehérjét egy nagy tálba teszem a sárgáját egy bögrébe. A fehérjéhez adom a vizet, a sót, a citromlevet. Elkezdem felverni, amikor már majdnem kemény hozzáadom kanalanként a cukrot. Ha jól felverődött, hozzáadom apránként a tojássárgákat. Ha szép buborékos a tészta, a legalacsonyabb fokozatra veszem a robotgépet, és hozzáadom a sütőport. Majd kanalanként a lisztet és a kakaót. Ha kész egy kivajazott, sütőpapíros gáztepsibe öntöm. 180 fokra előmelegített sütőbe teszem úgy 40-50 percre.a tepsim 30x40 cm-es. Hagyom kihűlni és megszúrkálom egy fakanál nyelével.Puding:2 csomag banán ízű pudingpor1 liter tej3-6 ek cukorA pudingport elkeverem a cukorral, majd a tejjel simára keverem és sűrűre főzöm. Rögtön melegen a piskótára öntöm. Hagyom kihűlni.Utólag úgy gondolom ez a tepsi méret elbírt volna még egy csomag pudingport, tehát az arány 3 csomag + 1,5 l tej. 3-4 dl tejszínA tejszínt keményre felverem, ha kell adok hozzá cukort. A kihűlt puding tetejére kenem. Majd megszórom.Pirított kókusz és mandula szeletekEgy száraz serpenyőbe öntök, kókuszreszeléket, és szép arany barnásra pirítom, egy tányérba teszem hűlni. Majd a mandula szeleteket is megpirítom, az is mehet mellé. Ha teljesen kihűlt megszórom a sütit. Hűtőbe teszem és 10 perc múlva már szeletelhetem is.
A fázisok képekben:
Kicsit mélyebbre lehet szúrni a fakanalat, úgy mutatósabb.