Dán húsgolyók currys mártásban.

  • 2018.06.15.
  • 5

Dán húsgolyók currys mártásban.
A fiam tavaly Dániából hozta azt a fűszerkeveréket, amivel készítettem a receptet. Nem csak azért szeretem ezt az ételt, mert finom, hanem azért is, mert gyorsan elkészül. Amíg megfő a húsgombóc, elkészül a rizsköret is. Könnyű, finom gombócok, ízlés szerint más fűszerkeverékkel is készíthetjük, a lényeg, hogy nem zsírban vagy olajban sütjük.

Hozzávalók: 4 adag
50 dkg darált hús, (most pulykából készült)
1 db tojás,
1 pici fej reszelt vöröshagyma,
3 evőkanál liszt, (zabpehelylisztet használtam),
1 teáskanál fűszerkeverék, tartalma: só, őrölt bors, hagyma, fokhagyma, gyömbér, koriander, zeller, pirospaprika, kömény, cayenne bors,
2 evőkanál olaj,
1 teáskanál currypor,
2 evőkanál liszt.
 
A körethez:
25 dkg jázminrizs,
1 evőkanál olaj, vagy vaj,
 
Elkészítés:
A húst összegyúrjuk a hozzávalókkal, és vizes kézzel diónyi nagyságú gombócokat formázunk belőle.
Annyi enyhén sós, ételízesítős, forrásban lévő vízbe tesszük, amennyi éppen ellepi.