Tavaszi hústorta bátor nyúl módra

  • 2018.05.17.
  • 8

Tavaszi hústorta bátor nyúl módra.
Saját recept, a friss tavaszi ízeket varázsoltam ebbe a könnyen elkészíthető ételbe.
A darált hús sokszínű felhasználására egy új recept. Amennyiben a húst helyettesítjük gombával vagy brokkolival, újabb finomságot kapunk és a nem húskedvelőknek is kedveskedünk.

Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg darált hús (sertés, pulyka, csirke),
2 szál újhagyma, zöldjével együtt, (saját kertünkből való, a szára is gyenge, felhasználható)
15 dkg új sárgarépa,
15 dkg zsenge cukkini,
negyed paprika,
2 gerezd fokhagyma,
só, őrölt bors, majoránna,
1 teáskanál pirospaprika,
2 zsemle,
3 evőkanál liszt.
1 tojás,
2 evőkanál olaj, vagy kókuszzsír (most ezt használtam)
2 evőkanál zsemlemorzsa a sütőtál aljára.
 
Az apróra vágott hagymát 2 evőkanál olajon, vagy zsíron megdinszteljük, rátesszük a darált húst, fokhagymát, a kockázott paprikát és állandó keverés mellett fehéredésig lepirítjuk.
(kb. 10 percig)
 
Hozzáadjuk a fűszereket, azzal még néhány percig pároljuk. A majoránna nagyon finom ízt ad az ételnek.
A zsemléket beáztatjuk, majd kinyomkodva tálba tesszük. Az almareszelőn ráreszeljük a tisztított zsenge sárgarépát és cukkinit.
A húst összekeverjük 1 felvert tojással, a zsemlével és a zöldségekkel.
A keveréket zsemlemorzsával megszórt, kerek, 24 cm átmérőjű, tűzálló tálba, sütőformába vagy tepsibe tesszük, tetejét szépen elsimítjuk.
200 fokos (nem előmelegített) sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
Tálra borítjuk és tortaszerűen szeleteljük.
Könnyű, finom ételt kapunk.