Borjúfalatok pármai sonkával

  • 2016.02.18.
  • 1

Borjúfalatok pármai sonkával.
Jó párosítás a könnyű borjúhús és a sonka.

Hozzávalók: 4 adag
60 dkg borjúcomb,
6 szelet sonka,
2 evőkanál olaj, (ha van, oliva)
fél teáskanál só, bors,
2 dl fehér bor,
4-5 zsályalevél
A borjúcombot megmossuk, és konyhai papírtörlővel leitatjuk. 1 cm vastag szeletekre és 5-6 cm vékony csíkokra vágjuk. Kiveregetjük, majd sózzuk, borsozzuk.
A hússzeletek mindkét oldalát az olajon átsütjük, majd a sonkát is átpirítjuk.
Amikor kész, visszarakjuk a lábasba a húst, a sonkát, a zsályalevelet beletesszük, ráöntjük a bort és puhára pároljuk. Ha a levét elfőné, forró levessel pótoljuk.
Ha puhára párolódott a hús, hagyjuk a levét kicsit elfőni, hogy sűrű szaftot kapjunk.
A legvégén a zsályalevelet kidobjuk, esetleg utófűszerezzük.
Sós vízben főtt burgonyával tálaljuk.